Spája dva pásy Stredozemného mora: Pugliu a Peloponéz. Tu, v starovekej byzantskej pevnosti Monembasia, sa toto víno vyrábalo a potom sa začalo šíriť po celej Európe a inšpirovalo názov typických benátskych vinární, nazývaných „Malvase“. S apúlskym slnkom nachádza tento vinič svoje najlepšie opodstatnenie. Názov pripomína archeologické nálezisko Monte Sannace, kde sa grécki kolonizátori rozhodli začať s pestovaním tohto viniča na tomto území.
Charakteristika
Odroda hrozna: Malvasia Nera 100%
Lokalita viníc: Sammichele z Bari a Brindisi, Apúlia-Taliansko
Charakteristika pôdy: kriedové kopce
Výnosy na koreň viniča: cca 1-4 kg
Rok výsadby: 1995
Zber: polovica septembra
Vinifikácia: použitie vybraných kvasiniek počas macerácie a kontrolovaná teplota zabezpečujú ovocnú charakteristiku Malvasie, ktorá rastie v kopcoch Murgia.
Ročná produkcia: cca 80 000 fliaš
Teplota podávania: 18°-20°C
Poznámky k degustácii
Farba: červená granátová s fialovými odtieňmi
Buket: ovocný, aromatický, s tónmi granátového jablka a malín
Chuť: má dobrú štruktúru, je mäkká, vyvážená, elegantná
Párovanie s jedlom: pizza s neapolskou endivia, ricotta ravioli, saláma a stredne vyzretý syr pecorino
SANNACE Malvasia Nera 2007 získala „90 bodov“, čo je najlepšie skóre z talianskeho certifikátu kvality Malvasias Luca Maroni Výročný sprievodca najlepšími talianskymi vínami 2010
Best Sellers