Na začiatku bol zanietený vinár a degustátor Ing. Ján Domin a jeho sen vybudovať rodinné vinárstvo. Po mnohoročných skúsenostiach s výrobou vína za bývalého režimu a s podnikaním s bioproduktami v 90. rokoch sa začal zaoberať myšlienkou:
„Keď vinárstvo, tak ekologické...“
Tam vznikli základy našej rodinnej firmy Domin & Kušický.
Z legislatívneho hľadiska sme prešli trojročnou konverziou (prechodná doba medzi klasickým pestovaním viniča a bio pestovaním).
Pri zbere úrody žiadame certifikát bioproduktu na každú odrodu zvlášť a pri fľašovaní vína certifikát biopotraviny. Naše vína dlho vyzrievajú, vyrábame ich v čistom prostredí, bez chémie a pridaných aromatických látok. Nesú označenie „bio", a ktoré je na zadnej etikete je deklarované znakom ekologického poľnohospodárstva Slovenskej republiky. Naše vína nechceme popisovať, musia prehovoriť samy za seba.
Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky ako štátny orgán vykonal registráciu vinohradov a pridelil nášmu vinárstvu registračné čísla. Každoročne vydáva osvedčenie o hrozne na účely výroby vína.
Certifikáciu a kontrolnú činnosť v ekologickej poľnohospodárskej výrobe zabezpečuje certifikovaná spoločnosť Naturalis SK, s.r.o., ktorá sa nachádza v zozname kontrolných organizácií
členských štátov EÚ.
„Treba hovoriť o pôde, o mieste, o tom, ako je odroda len kľúčom, ktorý otvára terroir, o jednotlivých polohách a ich špecifických podmienkach. Víno ako také by malo zvýrazňovať miesto pôvodu.“
Tieto slová sme si vypožičali od legendárnej vinárky z Burgundska - Lalou Bize-Lerdy a nám neostáva nič iné, len s ňou súhlasiť.