Úvod » Francúzsko » Víno Château Miraval - Côtes de Provence Rosé
Nová edícia prémiového ružového vína z Provensálska. I cez problémy bývalého hollywoodského páru má na etikete stále mená Jolie - Pitt - Perrin.
50% Grenache, 30% Cinsault, 10% Rolle a 10% Syrah.
Vinohrady sú situované na najlepších parcelách vinárstva v Muriers, Longue a Romarin, ako aj z výberu viníc blízko dediny Correns, severne od Brignoles v srdci Provensálska. Hrozno sa oberalo výlučne ráno a dvakrát sa preberalo. Odrody Cinsault, Grenache a Rolle prešli klasickou vinifikáciou výroby ružového vína, odroda Syrah bola však vinifikovaná metódou Saignée. 95% vína bolo vinifikovaných v teplotne-kontrolovaných nerezových nádržiach a zvyšných 5% v dubových sudoch s batonážou.
Metódou Saignée sa produkujú najdlhovekejšie rosé. Časť vína použitá pri vinifikácii pochádza z výroby červeného vína. Počas fermentácie červeného vína sa odpustí približne 10% šťavy. Tento proces zabezpečí vyšší pomer kontaktu šupiek so zvyšnou šťavou, čo v konečnom dôsledku robí víno bohatším a výraznejším. Odobraté víno "Saignée" následne fermentuje spoločne s rosé. Tieto vína sú obvykle oveľa okrúhlejšie a plnšie než bežné rosé. Prináša to zároveň väčšiu komplexnosť a mäsitosť do vína.
Elegantná svetlo ružová farba evokujúca lupeň ruže. Pulzujúca svieža ovocná vôňa červeného ovocia s dominanciou jahôd a malín spolu s dotykmi ríbezlí, citrusov a ruží. Stredne plná elegantná okrúhla chuť je plná zrelého ovocia s dominanciou jahôd s nádychom citrusovej sviežosti a nuansami minerálov. Sviežosť a šťavnatosť umocňuje výborne integrovaná kyselinka. Víno finišuje dlhou elegantnou dochuťou.
Ideálne na romantické večery. Skúste tiež ako aperitív, s jemnými predjedlami, šalátmi, darmi mora či bielym mäsom. Podávajte pri teplote 9 až 10 °C.
Falstaff 93 bodov.
Best Sellers