Víno produkované starodávnou metódou produkcie bieleho vína. Použil sa rovnaký postup ako pri červených vínach, hrozno nakvášalo 4 dni spolu so šupkami bez pridania kvasiniek.
Hrozno bolo zberané z honu Kalvária, zo 17-ročného vinohradu pri cukornatosti 22.00 NM°. Spontánne kvasenie v dubovom sude prebehlo so šupkami, víno následne zrelo 10 mesiacov na jemnom sedimente v neutrálnom dreve.
Víno vyrobené tradičnou metódou bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Nebolo čírené ani filtrované. Vzhľadom na minimálne sírenie (celková síra 47 mg) je víno vhodné aj pre ľudí citlivých na obsah oxidu siričitého.
S ohľadom na 4-dňovú macerácie pozoruhodne elegantné a vyvážené víno. Vplyv zvolenej vinifikácie je minimálny. Sýtejšia iskrivá slamovo-žltá farba s jemnučkým zastretím. Intenzívna svieža vôňa s dominanciou jabĺk a marhule spolu s dotykmi bylín a minerálov. Vôňa je skutočne parádna! Stredne plná chuť, výborne integrovaná kyselinka zabezpečuje sviežosť a šťavnatosť. Na jazyku jemné ataky triesla, biele ovocie a citrusy. Jemnú krémovú linku dodalo zrenie na sedimente. Výborná klasika odetá v novom šate!
Sme presvedčení, že víno bude chutiť i milovníkom vína, ktorí sa len zoznamujú so svetom naturálnych vína. Je ideálnou vstupnou alternatívou.
Pokiaľ si ho chcete užiť s jedlom, vychlaďte si fľašu približne na 9 až 10°C. Radšej trochu viac, v pohári sa Vám za chvíľu i tak mierne oteplí. Víno disponuje mimoriadnou všestrannosťou pri snúbení s jedlom. Táto suchá varianta sa skvele páruje s plodmi mora, bielymi rybami i stredne ťažkými rybami, bez problémov zvládne biele mäso i teľacinu.
Best Sellers