Čierny Pereg je vzácne víno vyrobené kupážou vína z liečivých plodov Arónie čiernoplodej a vína z čiernych ríbezlí, ocenené zlatou medailou - Šampiónom výstavy Devínsky strapec 2008.
Scelením týchto dvoch starostlivo vyberaných vín z čierneho bobuľového ovocia vzniklo excelentné cuveé s intenzívnou rubínovo-červenou farbou, s podmanivou vôňou plnou ríbezľových tónov a čiernych bobúľ Arónie. Jedinečná zmyselná chuť je presvedčivo ovocná, so zvodne dováženou harmóniou prírodných kyselín, s vnemom príjemného zbytkového cukru, ktorý spolu s vysokým obsahom bukétnych a extraktívnych látok vytvára hlboký, výnimočne dlhý chuťový vnem.
Víno plné prírodných antioxiadantov zabraňujúcich starnutiu buniek, polyfenolov znižujúcich riziko kôrnatenia tepien a látok, kt.priaznivo vplývaju na hladinu cholesterolu. Z čierneho bobuľového ovocia pochádzajúce mikroelementy a vitamíny, pozitívne vplývajú na imunitný systém a rovnováhu doležitú pre zdravie.
Výborne sa hodí k špecialitám z tmavého mäsa a diviny, k steaku z hovädzej sviečkovice, husi, či kačici. Je ho možné podávať aj k dezertom, alebo len tak, pre potešenie z príjemných chvíľ strávených v kruhu priateľov, milovanej osoby, či rodiny.
Podávať pri teplote 15-16 st.C.
Best Sellers