Zrelé a zdravé strapce hrozna odrody Rulandské biele sme zberali ručne. Zber prebiehal v ranných hodinách. Pre skorší zber sme sa rozhodli z dôvodu,že vbudúcomvínechcemezachovaťprimárnuovocnúarómu, čo sa nám aj podarilo. Mušt po odkalení dosiahol cukornatosť 23 °NM. Riadenou fermentáciou sme sa uchovať vo víne charakter ročníka. Po prekvasení vína do sucha, hrozno sa stočilo do sudov, kde prebiehalo 12 mesačné zrenie na jemných kaloch. Po zrení víno získalo peknú ovocnú dochuť s vyváženým obsahom kyselín a cukru.
pri teplote 8 – 10 °C v širších kalichoch mierne uzavretého tulipánu s objemom 450 – 500 ml
rizoto s lesnými hríbmi a slaninkou, langustový krém s pečenou brokolicou, vitello tonnato s kapary, curry s kuracím mäsom a krevetami, bryndzové pirohy