Zdravé a zrelé hrozno z odrody Pinot Noir sme zberali ručne do malých prepraviek 14.9 2018 pri cukornatosti 24 °NM. Vinifikácia prebehla v 3500l drevenom sude. Víno bolo po lisovaní zaočkované baktériami na jablčno-mliečnu fermentáciu. Po jej ukončení sme víno presunuli na zrenie do 1000 l sudu a do 300 l sudov ICON FINE – sú to špeciálne sudy pre Pinot Noir, ktoré mu dodávajú ovocnosť a eleganciu. V týchto sudoch ležalo do júna 2020. Víno následne čakalo zjednotené v nerezovej nádobe na termín fľaškovania.
pri teplote 15 – 17 °C po dekantácii z karafy v kalichoch tvaru „bordeaux“ s objemom 550 – 650 ml.
Rib-eye steak s horčicovým aioli a jemne podusenou zeleninou; Pečený daniel s brusnicovou omáčkou a polentou; Vyzretý bravčový „pršut“ s tmavou olivovou tapenádou.