Repawinery je rodinné vinárstvo s bohatou tradíciou výroby vína v našom regióne. Už od nepamäti sa naša rodina venovala malovýrobe vína, ktoré sme s láskou a zanietením pestovali na svojich vinohradoch. V minulosti sme boli známi ako lokálni dodávatelia kvalitného vína pre našich blízkych susedov a priateľov. Pred niekoľkými rokmi sme sa rozhodli, že je čas rozšíriť našu vášeň pre víno a založiť vlastnú vinotéku. Svoje zamestnanie sme zmenili na poslanie a dali sme sa na cestu objavovania nových chutí a vôní vín.
Už v minulosti som mal k vínu veľmi blízko. Obe rodiny, z otcovej aj maminej strany, pracovali vo viniciach a dorábali vína, ktoré ešte za čias socializmu slúžili ako ekonomická pomoc k neveľkým mzdám. Ako malý chlapec som sa motal okolo viničových krov, ale až ako väčší chalanisko som privoniaval k pivničným závanom a neskôr aj ochutnával dobroty tak starostlivo strážené v pivniciach. Vedel som, že toto je to, čo budem v živote robiť. Víno sa stalo mojou láskou.
Po absolvovaní strednej vinársko–ovocinárskej školy v Modre a následne fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva na Slovenskej poľnohospodárskej Univerzite v Nitre som sa vrhol ako čerstvý absolvent do profesionálneho vinárstva vo firme Jozefa Mikuša – JM Vinárstvo Doľany. Samozrejme, aj počas štúdií na strednej aj vysokej škole som vína vyrábal a testoval som, či teória zo školy korešponduje s realitou. Až profesionálne vinárčenie ma postupne učilo, ako musí byť človek pokorný a zodpovedný, aby konečný, toľko očakávaný plod práce ľudských rúk, nám bol pre radosť a potešenie pri rôznych príležitostiach.
Práve spomínané JM Vinárstvo Doľany bolo mojou prvou profesionálnou pracovnou príležitosťou, kde som postupne dostal viac priestoru a zodpovednosti a mohol som sa tak veľa naučiť. Postupom času som začal cítiť, že sa musím posunúť ďalej. Krátky čas som pôsobil v Pezinku na prevádzke výroby destilátov a brandy. Tam som mal možnosť privoňať a naučiť sa viac o výrobe takej ikony, akou Karpatské brandy špeciál určite je. Brandy je síce super, ale víno je víno a ťahalo ma to k nemu späť. Využil som ponuku pracovať na novom vinárskom projekte IN VINO v Modre (dnešné ELESKO). Nastúpil som ako technológ sekundant k Nigelovi Daviesovi z Nového Zélandu. Spolu s ním sme formovali prvé vína tohto veľkého projektu v rámci slovenského vinárstva.
Nakoniec prišlo už spomínané podpichovanie zo strany môjho švagra, či by som neskúsil niečo robiť sám a nezaložil si vlastné vinárstvo. Myšlienka to bola prenádherná, ale vedel som, že ak to chcem robiť perfektne, potrebujem priestory a peniaze na nákup špičkových technológií. Priestory aj finančná podpora nakoniec smerovali z radov našej rodiny. Takto sa stalo REPA WINERY skutočnosťou a som nesmierne šťastný, že môžem v živote robiť to, čo ma naozaj baví a ponúkať vám naše produkty, ktoré verte mi, robím zo srdca.