Nádherné elegantné prosecco s buketom po zelenom jablku a citrusových plodoch s ľahkým tónom chlebovej kôrky. Dobre vyvážená chuť, svieža a minerálna na podnebí. Suchá s dlhým záverom. Jemné a dlhotrvajúce perlenie.
Hrozno: 100% Glera
Typ zberu: Ručný zber
Doba zberu: Od druhej polovice septembra
Oblasť: Východné kopce oblasti Conegliano Valdobbiadene
Spôsob výroby: Charmat Method
Zvyškový cukor: 8 – 10 g/l
Alkohol: 11 % obj
Skladovanie a servis: Fľaše by sa mali skladovať na chladnom a suchom mieste mimo dosahu svetla a tepla.
Naše Prosecco Superiore Althea odporúčame podávať pri teplote 6-8 °C, vo veľkom pohári v tvare tulipánu, ktorý vám umožní oceniť jeho bohatú arómu.
Profil vína
Vzhľad: Slamovo žltá so zelenkavými odleskami. Jemné a dlhotrvajúce perlenie.
Vôňa: Svieži buket charakterizovaný zeleným jablkom a citrusovými plodmi s ľahkým tónom chlebovej kôrky.
Chuť: Svieža a minerálna na podnebí. Suchá s dlhým záverom.
Párovanie: Dobre sa kombinuje so všetkými chodmi jedál. Odporúča sa najmä k jedlám z rýb.
Best Sellers